HTML

Iroda felújítás

iroda felújítása

Friss topikok

  • TPiros: Az átvett tartalom eredeti forráshelye: ANRO Épületdíszítés Kft - Iroda felújítás www.anrodiszlec... (2011.02.04. 14:55) Hogyan újítsjuk fel irodánkat?

Linkblog

Építész-stúdó

2011.06.10. 13:58 :: Palócz László

Az elfogadott skiccre alapozva készül a vázlatterv, amely általában számítógéppel vagy kézzel szerkesztett kialakítású, biztosítva ezzel a pontosabb méreteket. Ezen a terven már minden helyiség méretezve szerepel, ellátva egy javasolt bútorozással. A nyílászárók nyitásiránya, kiosztása is közelít a végleges elrendezéshez. Ekkor már jól kivehető a leendő épület födém és főfalrendszere is, azaz látszanak, hogy melyek a “vastag falak”. Vázlatterv szintű alaprajzokból sokkal kevesebb készül, a második alaprajz szinte mindig megfelelő és áttérhetünk az épület külső megjelenésének kidolgozására az építésznél. Ekkor kicsit hasonló a helyzet, mint az elvi vázlatok esetén, elkészítjük az épület fő homlokzatának képét több különböző variációban. A homlokzatok megbeszélésekor sok szempont kap szerepet, ám ezek döntően két csoportba oszthatóak. Az első amelyik az egész épület térbeli elrendezésére, megjelenésére vonatkozik. Ez azon Megrendelőknek okoz gondot, akik nehezen vagy egyáltalán nem tudják elképzelni a rajzokból, hogyan is fog kinézni majd a leendő házuk. Nekik ajánljuk mindenképpen a következő számban részletesen is ismertetett látványterveket. A másik csoport az, amely a homlokzaton megjelenő anyagok kérdését veti fel. Hogy melyek is ezek? A különböző vakolatok, burkoló anyagok, homlokzati díszítő elemek, nyílászárók, tetőfedő anyagok, hogy csak a legfontosabbakat említsük. Erre a kérdésre egyszerre könnyű és nehéz is a választ megadni, sok ilyen anyag akár irodánkban is megtekinthető, kézbe vehető, de az egyes gyártóknál szinte mindegyik, csak győzze a Megrendelő átlátni a jelenleg kapható anyag, szín, méret és felület választékot. Ezek egymáshoz hangolását is jelentősen segíti az épület külső látványterve. A homlokzatok kialakításakor tekintettel kell lenni mind a meglévő épített környezetre mind az Önkormányzati előírások betartására. Ezek közül a legfontosabbak az építménymagasság és a tetőhajlásszög. A vázlatterv szintű homlokzatok tervezését mindezek figyelembe vételével végezzük. A munka során általában 2-4 variáció után kialakul az épület alapvető jegyeit magánhordozó külső megjelenése. Ezen tervek elkészültével az egyik legfontosabb szakasz, az alapvető építészeti tervezési fázis kerül lezárásra.

Szólj hozzá!

Címkék: építésziroda építészstúdió

A bejegyzés trackback címe:

https://irodafelujitas.blog.hu/api/trackback/id/tr242973037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása