HTML

Iroda felújítás

iroda felújítása

Friss topikok

  • TPiros: Az átvett tartalom eredeti forráshelye: ANRO Épületdíszítés Kft - Iroda felújítás www.anrodiszlec... (2011.02.04. 14:55) Hogyan újítsjuk fel irodánkat?

Linkblog

Hogyan újítsjuk fel irodánkat?

2011.02.02. 14:04 :: Palócz László

 

Az irodahelyiség gipszkartonozása


A gipszkartonozás előtt (és a villanyszerelés után) jöhet a párazáró fólia. építőipar Ezt legegyszerűbben egy ipari tűzőgéppel lehet elvégezni. Ilyenkor határozottan jó a faszerkezet, ezzel a módszerrel nagyon könnyű a fólia rögzítése. A gipszkartonozás nem bonyolult dolog, főleg ha a tartószerkezet korrekten meg van tervezve és meg van építve. A tartószerkezet a gipszkarton tábla mérete szerint kell megépíteni, így a kartonozás néhány óra alatt el is készülhet. A gipszkarton lapok szabásához mi dekopírfűrészt használtunk. Az elektromos kivezetések (lámpák helye) helyét egy kis méretű körkivágóval érdemes elvégezni. Elég ha csak körülbelül ott vágjuk ki a helyét, ahol a lámpatest lesz, a lámpatestnek majd úgyis nagyobb nyílást kell vágni, majd azt pontosan kimérjük, csak arra kell ügyelni, hogy ez a kis méretű nyílás majdan beleessen a lámpatest nyílásába. A gipszkarton rögzítése természetesen gipszkarton csavarral történik. Nagyban leegyszerűsíti a munkát, ha az akkus csavarbehajtóba gipszkarton behajtófejet teszünk, így nem tudjuk túlhúzni a csavarokat (a csavar nem szalad bele a gipszkartonba). iroda felújítás

 

 

A fűtéscsövek eltakarása, rejtett világításos díszléc felragasztása


A következő lépésben a falat kell leglettelnünk. Az oldalfal glettelése szinte megegyezik a mennyezet glettelésével: egy réteg glett, aztán csiszolás, majd megint glett, megint csiszolás - addig amíg el nem éri a megfelelő simaságot. A fal glettelése közben elkezdtük leszabni a fűtéscső takarásához szükséges díszléceket. A díszléceket természetesen egyedi méretre kellett gyártani, de ez mindenki számára nyitott lehetőség. A lényege: egy U alakú díszlécet kell tervezni, amely szélesebb kb 1 cm-el és mélyebb is 1 cm-el mint a fűtéscsövek befoglaló mérete. Az 1 cm-es ráhagyásra azért van szükség, mert a fűtéscső beépítése is mikor-hogy sikerül (függőlegeshez még nem volt szerencsém). Ez az egy cm-es ráhagyás segít azon, hogy legalább a takarólécek függőben legyenek, vagy legalább párhuzamosak legyenek a közelben lévő fallal.
Ezt a trükköt (U alakú takarás) ebben az esetben csak néhány helyen tudjuk alkalmazni, az előtérben lévő csövek elfedését más módszerrel oldjuk meg. Ez a módszer egy 35 cm-es három lépcsős oldalfali lécből és egy 10 cm széles sima lécből készített L alakú takarást jelent. Az alábbi képeken lépésről lépésre bemutatjuk a takarólécek beépítésének menetét. csarnoképítés

 

A méretre vágatott bútorlapok összeszerelése


Az irodabútor kiválasztása nekem mindig nagyon fájdalmas esemény. Általában azzal szoktuk kezdeni, hogy bemegyünk egy bútorboltba, majd amikor én szívinkfarktust kapok attól hogy egy nyavalyás bútorlap négy lábbal 80.000 Ft-nál kezdődik (fiók és billenytűzet tartó nélkül), akkor kijövünk és szétnézünk, hogy milyen más lehetősége adódnak.
Mivel nem állunk hadilábon az asztalosmunkával sem, és van társasház is a városban bútorlap-szabászat, én a saját tervezésű és saját készítésű bútor mellett tettem le a voksot. Ennek számomra csak pozitív oldala van: akkora lesz a bútor, hogy be is fér a kiszemelt helyre négy darab, olyan lesz, hogy a lábunkat is ki tudjuk nyújtani, könnyű lesz hozzá további színazonos bútorokat készíteni. családi ház építés Az általam készített tervet egy pdf file-ban közzétezem, mindenki csak saját felelősségére használja, bár nagy hiba nem lehet benne, mert nekünk sikerült összeraknunk a darabokat. Én a 2mm vastag ABS éllécet favorizálom, szebb és jobb minőségű, valamint lekerekített élekkel rendelkezik, s ezáltal nem vágja el a kezünket, mint a hagyományos élfólia. Hátránya lehet, hogy számolni kell vele, tervezés során mindig figyeljünk oda, hogy melyik oldalra megy ABS élléc, melyikre nem, mert ha elszámoljuk magunkat akkor nem fog beférni a bútorlap a helyére. ABS éllécet leszedni nem túl jó munka.

1 komment

Címkék: ház családi felújítás iroda építés társasház ipari csarnokok

A bejegyzés trackback címe:

https://irodafelujitas.blog.hu/api/trackback/id/tr912633376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TPiros · http://www.anrodiszlec.hu 2011.02.04. 14:55:40

Az átvett tartalom eredeti forráshelye:
ANRO Épületdíszítés Kft - Iroda felújítás
www.anrodiszlec.hu/article_info.php/articles_id/111

Tisztelt Palócz László!

Legyen szíves mihamarabb eltávolítani az engedély nélkül átvett tartalmat, mert ez jelenleg tartalomlopás.

Amennyiben használni szeretné a cikket, azt mindenképpen forrásmegjelöléssel együtt tegye (Forrás: Linkfelirat: ANRO Épületdíszítés és LED világítás Webáruház, URL: www.anrodiszlec.hu ), a konkrét cikk/írás megnevezésével és URL címével együttesen.

Szerzői jogi nyilatkozatunk a Vásárlói tájékoztató 13. pontjában is olvasható, kérjük szenteljen rá néhány perc figyelmet:
www.anrodiszlec.hu/article_info.php/articles_id/48

Köszönjük együttműködését, további megkeresését várom emailben!
süti beállítások módosítása